Fitness, balsport en softboksen, 100% Parkinson

We zijn gespecialiseerd in sport en functioneel bewegen bij Parkinson. We gebruiken fitness en softboksen om beter opgewassen te zijn tegen Parkinson symptomen, zoals traagheid, rigiditeit, tremor en cognitieve traagheid. De bouwstenen van fitness zijn kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. We trainen het allemaal in combinatie met cognitieve oefeningen, staand, zittend en liggend op een matje. We hebben geen apparaten nodig voor de fitnessoefeningen. Soms gebruiken we gewichten, frisbees, stokken, weerstandsbanden, ballen of vloermarkering.
tekening Marina Noordegraaf

Sympathiek softboksen

In 2014 begonnen we met ‘Parkinsonboksen’, ruim 6 jaar geleden voegden we daar ‘Rock Steady Boxing’ aan toe. In die jaren hebben we de voordelen, maar vooral ook de nadelen van boksen leren kennen. De voordelen hebben te maken met coordinatie, snelheid van denken en bewegen, balans en looptechniek. De nadelen zitten in het daadwerkelijk stoten op de bokszak of op de handschoen van je bokspartner. Die beweging is voor veel sporters nieuw. De impact van de boksstoot op een relatief ongetraind schoudergewricht, is dan ook groot. Dat levert wat ons betreft een te groot risico op schouderblessures op. We gebruiken veel onderdelen van boksen, behalve het stoten op de zak zelf. Een soort softboksen dus :). 

Multisport: van frisbee tot fitness

De trainingen zijn multisport: we gebruiken elementen uit verschillende sporten om een leuke, gevarieerde training mee op te bouwen: fitness, taichi, yoga, kenpo karate, boksen, balsport.

Elke training is daardoor anders, terwijl we altijd werken aan balans, kracht, cardio, coördinatie, snelheid, lenigheid en cognitie. We gebruiken stemgeluid om je bewegingen kracht bij te zetten.

Multisport

Kennismaken en intake

Na een persoonlijke kennismaking krijg je een intake. De intake bestaat uit een aantal balans en coördinatietesten. Als de uitkomst gunstig is, dan kun je bij ons komen trainen. We wijzen iedere sporter erop, dat zij of hij zelf verantwoordelijk is voor de eigen veiligheid.